Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2008 16:20 - КАК РАБОТИМ С МЕДИИТЕ
Автор: porazlichnotodaskalo Категория: Други   
Прочетен: 2733 Коментари: 2 Гласове:
0



КАК РАБОТИМ С МЕДИИТЕ

 

Във всяка една от кампаниите на СОУ “Козма Тричков”- Враца по проект “Подобряване на сексуалното и  репродуктивно здраве на младите хора в България”  не пропускаме да впишем и каним нашите медийни партньори от града. Медиите, като цяло, са неизменна част от дейността ни, защото те са тези, които я превръщат в обществено достояние и чрез тях посланията ни достигат до много повече хора и организации във Враца. Без тях многобройните инициативи и дейности от различните кампании, които провеждаме ежегодно, биха останали затворени само в тесния училищен кръг. Но благодарение на интереса на вестниците, списанията, радиото и телевизията обществото се запознава с това, което правим.

Най-често медииният ни партьор е Дарик радио. Обикновено няколко дни предварително обявяваме атрактивно инициативата в ефира и каним заинтересованите страни. Каним и журналисти от Дарик и другите медии със специални покани да присъстват на инициативата, която промоцират. Много често, след това изявените или отличени по някакъв повод участници са гости в предавания на живо, където споделят впечатленията си и мнението си по различните въпроси, свързани със сексуалното и репродуктивно здраве. Журналистите от врачанските медии почти винаги присъстват на наши изяви и ги отразяват в местните медии.

В останалите случаи обучените кореспонденти от СОУ “Козма Тричков”- Враца подготвят статии, които изпращаме в почти всички местни медии, дори и в национални вестници и списания. Професионалните журналисти или кореспондентите често вземат интервюта и особено кореспондентите – по-конфиденциална информация от участниците в различните инициативи, което превръща представените на обществото данни изключително интересни и привлекателни. С тези материали кореспондентите от СОУ “Козма Тричков” са печелили и национални награди за “Топ кореспонденти” и  “Кореспондент в аванс”.

Като цяло местните и национални медии са изключително важни за нашата работа като обучители по проект “Подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора в България”. Y-PEER мрежата се явява и международна медия, за която кореспондентите често изпращат статии на английски език, чрез които инициативите ни стават популярни и достъпни за хиляди млади хора от нашия регион.

 

 

 

                                                                     ДИАНА ИВАНОВА

                                                                     СОУ “КОЗМА ТРИЧКОВ”

                                                                     ГР. ВРАЦА



Тагове:   как,   медиите,


Гласувай:
0



1. анонимен - tova e to Razli4noto u4ili6te!
28.01.2008 09:58
tova e to Razli4noto u4ili6te!
цитирай
2. анонимен - Бе,вие нормални ли сте?
19.02.2009 19:52
“Подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора в България” :d :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: porazlichnotodaskalo
Категория: Други
Прочетен: 123672
Постинги: 16
Коментари: 40
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930